Cinekid on Tour School

Beste School,

Van 14 t/m 18 oktober 2019 bieden wij het Cinekid on Tour Schoolpakket aan. Cinekid is het grootste kindermediafestival ter wereld. Een Cinekid-film is anders dan anders. De films onderscheiden zich door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en thematiek. Ook voor dit jaar hebben de Cinekid programmeurs voor Cinekid on Tour weer een filmpakket samengesteld van festivalfavorieten die, buiten het Cinekid Festival in Amsterdam, in Nederland nog niet vertoond zijn. U kunt met uw leerlingen naar deze speciaal geselecteerde films.

Voor elke leeftijd is er wel een mooie film. Er zijn ook lesbrieven beschikbaar. De kosten zijn € 3,- per kind. U kunt uw klassen aanmelden door in onderstaand formulier het aantal kinderen bij de vertoningen aan te geven. U ontvangt van ons een bevestiging.

Programma

Animaatjes

3+, Nederlands gesproken, 40′

Woensdag 09:20 uur en vrijdag 13:00 uur.

De leukste korte animaties voor de allerkleinsten.

Speciaal voor de kleintjes hebben we een programma samengesteld van de allermooiste korte films. De films sluiten thematisch aan op de belevingswereld van kleuters. In korte originele en grappige animaties zien we hoe twee vriendjes op de noordpool leren samenwerken (IJsneus), wat de nacht doet als het dag is (Meneer Nacht heeft een dagje vrij), de zoektocht van een vogel naar een plek waar hij zich thuis voelt (Roekoekleuren), hoe een school vissen een nieuwe soortgenoot ontdekt (Vreemde vis) en wat er gebeurt als een mier en een beer vriendschap sluiten (Samen staan we sterk).

Screener

Roekoekleuren/Oana Lacroix/Zwitserland, 2018. IJsneus/Veronica L. Montano &Joel Hofman/Zwitserland, 2018. Vreemde vis/Krishna Chandron A. Nair/Zwitserland, 2018. Meneer Nacht heeft een dagje vrij/Ignas Meilunas/Litouwen, 2016. Samen staan we sterk/Anais Sorrentino/Frankrijk, 2017. Animanimals/JuliaOcker/Duitsland, 2018.

Kapitein Morten en de spinnenkoningin

6+, Nederlands gesproken, 79′

Maandag 10:30 uur en donderdag 09:30 uur

Een kleurrijk avontuur over de kleine kapitein Morten op zijn speelgoedboot.

Morten wil net zo’n zeekapitein zijn als zijn vader. Terwijl hij wacht tot zijn vader weer aan wal komt, maakt een magisch ongelukje Morten zo klein als een insect. Nu kan hij op zijn zelfgemaakte speelgoedboot kapitein zijn op zoek naar de verdwenen goudschat. Maar de gevaarlijke spinnenkoningin is ook aan boord en lijkt verdacht veel op zijn nare stiefmoeder.

Kapitein Morten is een levendige stop-motionanimatie boordevol verrassende vondsten en onverwacht avontuur. Dit verhaal, over een jongen die moet krimpen om genoeg zelfvertrouwen te verzamelen om op te groeien, is een echte ode aan de verbeelding.

Trailer

Screener

Kaspar Jancis, Henry Nicholson &Riho Unt/Estland, Ierland, België, Engeland, 2018

Zooks

8+, Nederlands gesproken, 80′

Maandag 13:00 en vrijdag 09:30

Modern sprookje over een wereld waar de natuur verboden is.

Stel je eens een wereld voor waarin nergens meer bomen of planten groeien, dieren verboden zijn en het enige stuk bos is afgezet met een groot hek. Robin leeft in zo’n wereld, maar dan ontmoet ze een verwilderde jongen die in dat bos opgegroeid is. Hij blijkt de zoon van de verbannen koning te zijn. Samen proberen ze het regime uit te schakelen en de harmonie tussen mens en natuur te herstellen.

Bij het maken van ZOOks is gebruik gemaakt van rotoscopie, een techniek waarbij scenes met echte acteurs voor green screens frame voor frame worden geanimeerd. Voor deze film werden zo’n 45.000 unieke 2D-tekeningen gemaakt.

Trailer

Kristoff Leue & Dimintri Leue/België, 2018.

Wallay

11+, Nederlands ondertiteld, 84′

Woensdag 10:30 uur en donderdag 12:20

De onhandelbare Ady moet op bezoek bij zijn strenge oom in Burkina Faso.

De 13-jarige Ady woont al heel zijn leven in Frankrijk. Hij is een echte puber en als hij het thuis te bont maakt stuurt zijn vader hem voor de zomer naar zijn oom in Burkina Faso. Ady is super enthousiast over het vooruitzicht van een heerlijke vakantie. Maar dat valt tegen: zijn strenge oom Amadou ontvangt hem niet zo vriendelijk en het leven in Burkina Faso is heel ander dan dat hij gewend is.

Wallay is een prachtig verhaal over familie, identiteit, je eigen plek vinden, cultuur en een jonge dappere jongen die naar de andere kant van de oceaan moet reizen om een deel van zichzelf te vinden. De film snijdt serieuze thema’s aan maar houdt steeds een optimistische ondertoon

Trailer

Berni Goldblad/Frankrijk, Burkina Faso, Qatar, 2017