Anderhalve meter afstand

De 1,5 meter economie in de Lugt

O wat willen we weer graag beginnen! Wanneer dat wordt, dat weten we nog niet precies. Wel weten we dat Minister President Rutte ons gevraagd heeft na te denken over een 1,5 meter economie. Wij hebben alvast een inventarisatie gemaakt.

We hebben gekeken of het mogelijk is om in ons knusse theater 1,5 meter afstand tot elkaar te houden en we hebben er over nagedacht of het met de benodigde aanpassingen nog wel leuk en gezellig kan zijn.

Gelukkig! Ja het kan zeker. Natuurlijk is het een beetje anders en een beetje wennen. Maar he, we weten zeker dat we een hele fijne manier hebben gevonden waarmee onze bezoekers weer een mooie voorstelling kunnen bijwonen, elkaar weer kunnen ontmoeten. Én veilig, daar zorgen wij voor (met medewerking van de gasten natuurlijk).

Hieronder wat er voor onze gasten nodig is om dit te bereiken, we hopen jullie snel weer te zien:

Kaartverkoop
Kaarten zijn alleen online te koop, tot de voorraad strekt en tot uiterlijk een dag voor aanvang van de voorstelling.

Bestel alleen kaarten voor het eigen gezin/huishouden en bestel deze kaarten in één keer. Op basis van deze kaartverkoop maken we een indeling waarbij familie/partners bij elkaar kunnen zitten en andere gasten de afstandsruimte van 1,5 meter krijgen.

Bezoekersaantallen
Wij hanteren de richtlijnen en regelgeving vanuit het RIVM met betrekking tot de toegestane bezoekersaantallen. Wij kunnen te allen tijde de toegestane bezoekersaantallen wijzigen. Bij wijzigingen behoudt u uw recht op het retour van uw aankoopbedrag.

Zitplaatsen
We werken met vaste zitplaatsen. Bij binnenkomst krijgt u uw plaatsen toegewezen waarbij wij er zorg voor hebben gedragen dat u op 1,5 meter van de andere gasten zit. Er kan niet afgeweken worden van deze toegewezen plekken.

Bij de vaste zitplaatsen in de tribune betekent dit dat er altijd 3 zitplaatsen naast u/uw familie en 1 rij achter en voor u onbezet blijven. Op de vlakke vloer zorgen tafels voor de benodigde afstand

Bewustwording en communicatie maatregelen
Door middel van borden bij de ingang, in de zaal en bij het toilet word er aandacht gevraagd voor de benodigde 1,5 meter afstand.

Toiletbezoek
Er kan 1 persoon tegelijk gebruik maken van het heren en dames toilet.

Er zijn papieren wc-bril-dekjes beschikbaar waarmee u de wc-bril kunt afdekken.

We maken gebruik van papieren doekjes om uw handen af te drogen

Onze kranen hebben een sensor, u hoeft de kraan niet met uw handen aan te raken.

Onze zeepdispensers hebben een sensor, u hoeft de zeeppomp niet met uw handen aan te raken.

De buitenste toiletdeuren naar de foyer zijn tijdelijk verwijderd, zo hoeft u geen deurklink vast te pakken wanneer u met schone handen het toilet verlaat.

Extra maatregelen met betrekking tot de hygiëne
Op veel strategische punten kunt u uw handen reinigen met desinfecterende handgel

De stoelleuningen zijn voor uw bezoek met desinfecterend schoonmaakmiddel behandeld.

Alle contactplekken (bar, leuningen, deurklinken, tafels, handgelflacons) worden regelmatig met desinfecterend schoonmaakmiddel gereinigd.

Barmedewerkers dragen plastic handschoenen

Wij verkopen alleen dranken per fles. U krijgt hier geen glas bij, u krijgt wel bij uw frisdrank een (biologisch afbreekbaar) rietje. Wijn verkopen wij ook alleen per fles, hier krijgt u wel een of meerdere glazen bij die u gedurende het programma bij u houdt

Dit is onze eerste inventarisatie waarmee wij de 1,5 meter afstand kunnen borgen. Natuurlijk steken wij komende tijd ons licht op bij vergelijkbare organisaties en kijken we hoe we een en ander wellicht kunnen verbeteren. Heeft u vragen en of opmerkingen met betrekking tot dit beleid, dan nodigen we u van harte uit dit met ons te delen via info@indelugt.nl en/of via 06-43787637

Binnenkort publiceren we ook onze 1,5 meter maatregelen voor artiesten en relaties/huurders