Anderhalve meter afstand

De 1,5 meter aanpak in de Lugt

We hebben goed nagedacht over een veilige omgeving voor onze bezoekers, personeel en artiesten.

In navolging van de nieuwe regelgeving van de Rijksoverheid hebben wij onze maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan aangepast.

We weten zeker dat we een hele fijne manier hebben gevonden waarmee onze bezoekers weer een mooie voorstelling kunnen bijwonen en huurders gebruik kunnen maken van onze faciliteiten. Veilig, daar zorgen we samen voor.

Ventilatie
Het ventilatiesysteem zorgt voor verversing van de lucht met buitenlucht. De zaal heeft een ventilatievoud van 7. Dat wil zeggen dat de lucht 7x per uur volledig ververst wordt met buitenlucht. Bij theaters moet dit getal tussen de 5 en maximaal 8 liggen.

Kaartverkoop
Kaarten zijn alleen online te koop, tot de voorraad strekt en tot uiterlijk een dag voor aanvang van de voorstelling.

Bestel alleen kaarten voor het eigen gezin/huishouden en bestel deze kaarten in één keer. U kunt maximaal 4 kaarten per keer bestellen. Op basis van deze kaartverkoop maken we een indeling waarbij familie/partners bij elkaar kunnen zitten en andere gasten de afstandsruimte van 1,5 meter krijgen.

Check gezondheid
Bij binnenkomst vragen wij u naar uw gezondheid en eventuele klachten. Alleen bezoekers die klachtenvrij zijn worden toegelaten. Ook ons personeel wordt voor hun dienst gevraagd naar hun gezondheid. Wij hanteren de checklist van het RIVM.

Bezoekersaantallen
Wij hanteren de richtlijnen en regelgeving vanuit het RIVM met betrekking tot de toegestane bezoekersaantallen. Op dit moment hanteren wij het maximum van 30 gasten per voorstelling (kinderen t/m 12 jaar uitgezonderd). Wij kunnen te allen tijde de toegestane bezoekersaantallen wijzigen. Bij wijzigingen behoudt u uw recht op het retour van uw aankoopbedrag.

Zitplaatsen
We werken met vaste zitplaatsen. Bij binnenkomst krijgt u uw plaatsen toegewezen waarbij wij er zorg voor hebben gedragen dat u op 1,5 meter van de andere gasten zit. Er kan niet afgeweken worden van deze toegewezen plekken.

Bij de vaste zitplaatsen in de tribune betekent dit dat er altijd 3 zitplaatsen naast u/uw familie en 1 rij achter en voor u onbezet blijven. Op de vlakke vloer zorgen tafels voor de benodigde afstand

Bewustwording en communicatie maatregelen
Door middel van borden bij de ingang, in de zaal en bij het toilet word er aandacht gevraagd voor de benodigde 1,5 meter afstand.

Toiletbezoek
Er kan 1 persoon tegelijk gebruik maken van het heren en dames toilet.

Er zijn papieren wc-bril-dekjes beschikbaar waarmee u de wc-bril kunt afdekken.

We maken gebruik van papieren doekjes om uw handen af te drogen

De buitenste toiletdeuren naar de foyer zijn open gezet, zo hoeft u geen deurklink vast te pakken wanneer u met schone handen het toilet verlaat.

Extra maatregelen met betrekking tot de hygiëne
Op strategische punten kunt u uw handen reinigen met desinfecterende handgel

De stoelleuningen zijn voor uw bezoek met desinfecterend schoonmaakmiddel behandeld.

Alle contactplekken (bar, leuningen, deurklinken, tafels, handgelflacons) worden regelmatig met desinfecterend schoonmaakmiddel gereinigd.

Barmedewerkers dragen plastic handschoenen.

Wij verkopen alleen dranken per fles. U krijgt hier geen glas bij, u krijgt wel bij uw frisdrank een (biologisch afbreekbaar) rietje. Wijn verkopen wij ook alleen per fles, hier krijgt u wel een of meerdere glazen bij die u gedurende het programma bij u houdt

Mondkapjes
We verzoeken u een mondkapje te dragen bij binnenkomst en vertrek. Ook wanneer u tijdelijk uw zitplaats verlaat vragen wij u een mondkapje te dragen. Het mondkapje kunt u afdoen af wanneer u op uw plek zit.

Drankjes bestellen
U kunt bij binnenkomst een drankje bestellen bij de bar. Het drankje kunt u mee de zaal in nemen. Vanaf 20.00 uur worden er geen alcoholische dranken meer geschonken. Tijdens een eventuele pauze vragen wij u, wanneer het kan, te blijven zitten. Bestellingen kunt u doorgeven door een bericht of what’s app te sturen o.v.v. uw rij en stoel- of tafelnummer. De bestelling wordt bij u gebracht. Details over deze manier van bestellen worden bij binnenkomst aan u kenbaar gemaakt.

Dit is onze aanpak waarmee wij de 1,5 meter afstand kunnen borgen. Natuurlijk blijven wij kijken naar de eventuele aanpassingen in richtlijnen en houden we in de gaten hoe vergelijkbare organisaties het aanpakken en kijken we hoe we een en ander wellicht kunnen verbeteren. Heeft u vragen en of opmerkingen met betrekking tot dit beleid, dan nodigen we u van harte uit dit met ons te delen via info@indelugt.nl en/of via 06-43787637

En tot slot: Van u wordt ook gevraagd om u in te zetten de 1,5 meter afstand in acht te nemen. We doen dit samen, wees lief voor elkaar.