Naar Buiten

Na een periode van isolement en bezinning gaan we ‘Naar Buiten’, ga je mee? Een uniek theaterproject in een prachtige tuin aan de Delftweg in Overschie. Een parade van theater, kunst en creativiteit. Heb je zin om als acteur eens lekker flink uit te pakken, wil je een gedicht voordragen, muziek maken, dansen of je kunst tentoonstellen: grijp je kans.

We hebben allemaal zin om na deze periode weer naar buiten te gaan. Noodgedwongen hebben we veel kunnen nadenken over onze wereld. We kijken weer met een frisse blik naar het nu, onze geliefden, de natuur. Dit is het moment om nieuwe ideeën te delen, samen te werken, energie in werking te zetten, plezier te hebben.

Daarom gaan we Naar Buiten. Op 3 en 4 oktober veranderen we een prachtige tuin in een parade van kleurrijke mensen met hun ideeën, visies en creativiteit. Het thema ís ook ‘Naar Buiten’. Wat betekent de natuur voor jou, hoe inspireert ze je maar ook welke rol heeft de natuur in ons nieuwe, betere tijdperk.

Meedoen

Je kunt op 3 manieren meedoen met Naar Buiten:

  1. Theatercursus
  2.  Gemengd programma
  3.  Poëzie wedstrijd

Deze onderdelen komen allemaal samen op 3 en 4 oktober, we maken er één programma van waarin mensen in kleine groepjes door een gids meegenomen worden.

Theatercursus

Vanaf maandagavond 31 augustus start het productiehuis in de Lugt met de theatercusus van Productiehuis in de Lugt.

We gaan met elkaar theater maken met Naar Buiten als onderwerp. Dialogen, monologen, scenes bedenken en nog veel meer. Scenes in het plaatselijke prieeltje, in de roeiboot op het water of tussen de bomen met uitzicht op het weiland. Niets is te gek. Om aan deze korte cursus me te doen hoef je geen spelervaring te hebben, wel zin om er samen iets van te maken.

Uiteindelijk wordt het publiek uitgenodigd in kleine groepjes onder begeleiding van een gids. Je speelt de voorstellingen dus heel wat keren in het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 oktober.

Data cursus:
ma 31 augustus, ma 7-14-21-28 september van 19.00 uur tot 21.00 uur in Theater in de Lugt.
Extra repetitie op zaterdag 26 september van 10.00 uur tot 16.00 uur op locatie in de tuin.
Voorstellingen op zaterdag 3 en zondag 4 oktober. (Zaterdagochtend generale)

Kosten cursus:
€ 75,- voor de hele cursus inclusief speelweekend

Wil je je inschrijven of wil je meer informatie over dit project? Bel of mail Bob van der Lugt: 06-24534598

Gemengd Programma

We roepen muzikanten, dichters, kunstenaars, artiesten en dansers van alle leeftijden op, een korte invulling te geven aan ons programma. Met elkaar vieren we het nieuwe tijdperk. Laat jezelf zien! Alles mag, mits het past binnen het thema ‘Naar Buiten’ en je eigen vertaling daarvan. Je kunt zelf aangeven of je één of beide dagen mee wilt doen. Wil je mee doen? We vinden het nu al leuk! Stuur een mail naar info@indelugt.nl

Poëzie / Spoken Word wedstrijd

Sinds mensenheugenis inspireert de natuur in al haar facetten de kunst. Nu meer dan ooit staat de natuur door de klimaatverandering en onze manier van leven onder druk. Wij schrijven een wedstrijd uit voor jeugd en jongeren om de natuur, het buiten, in eigen woorden te vatten. Geef je op voor de categorie t/m 12 jaar of de categorie 13 t/m 18 jaar en laat ons weten wat de natuur voor jou betekent.

De inzendingen worden gebundeld en de 2 winnende inzendingen worden in het magazine Natuurlijk in Overschie gepubliceerd en mag je op 3 en 4 oktober natuurlijk live ten gehore brengen.

Stuur een je inzending voorzien van naam, leeftijd en telefoonnummer naar info@indelugt.nl o.v.v. Naar Buiten Wedstrijd.